Hlavní obsah

Demolice dálničního mostu skončila, D1 je zase průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mirošovice

Čtrnáctihodinová uzavírka D1 mezi Mirošovicemi a Šternovem skončila. Úsek byl zavřený kvůli demolici mostu u Ostředku. Dálnice byla podle plánu otevřena v pondělí v deset hodin dopoledne. Oznámil to mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Podle policejního mluvčího Zdeňka Chalupy se uzavření dálnice obešlo bez komplikací.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Demolice mostu na dálnici D1

Článek

Úsek mezi Mirošovicemi a Šternovem, tedy od 21. do 41. kilometru, musela auta během noci objíždět přes Benešov. Nákladní vozidla nad 12 tun jezdila přes Tábor, Pelhřimov a na D1 se opět napojovala u Humpolce a opačně.

První část mostu byla zbourána v neděli kolem 21:30, šlo zhruba o jeho pětinu. Pět bouracích strojů pak dále pracovalo na rozebírání mostu během noci.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Dálnice byla kvůli bourání mostu přes noc zcela uzavřena.

Pravý jízdní pás dálnice kvůli odvozu suti bude ještě uzavřen a doprava bude svedena  do režimu dvou pruhů na Prahu a jednoho na Brno. Odklízecí práce totiž potrvají až do čtvrtka do 08:00 hodin.

Uzavření dálnice využili silničáři k dalším opravám na 24. a 29. kilometru. "Ty už jsou také hotové," informoval Rýdl.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Silničáři ještě budou odvážet suť z demolovaného mostu a provádět další dokončovací práce.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva dopravy mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je rozdělená na 21 úseků, které se modernizují postupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám