Hlavní obsah

Léto přijde v pátek, začátek července bude tropický

Novinky, kre
Praha

I když se do konce týdne ještě místy objeví dešťové přeháňky, budou se teploty pohybovat nad 20 stupni Celsia. Začátek prázdnin pak přinese do České republiky tropy, 1. července vyšplhá rtuť teploměru až k 30 stupňům, informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Začátkem prázdnin se děti mohou těšit na koupání. Ilustrační foto.

Článek

„Už ve čtvrtek bude ustávat studené proudění a teploty budou mezi 19 a 23 stupni,“ uvedla Honsová. Přes den bude jasno až skoro jasno, odpoledne se obloha trochu zatáhne, ale večer slibují meteorologové opět jasnou oblohu beze srážek.

Polojasno až oblačno bude v pátek. Přeháňky budou ojedinělé, což znamená, že se mohou vyskytnout na 30 procentech území. „Ranní teploty budou mezi 12 a 8 stupni, takže kdo si půjde pro vysvědčení, měl by se obléct trochu tepleji,“ uvedla Honsová. Odpoledne už bude panovat letní počasí, teplota se zvedne na 21 až 25 stupňů, pocitově bude počasí příjemné, neměl by foukat vítr.

V sobotu deštníky, v neděli výlet

Na sobotu doporučuje meteoroložka deštníky: „Bude oblačno až zataženo a od západu se objeví přeháňky.“ Na Moravu a do Slezska dorazí déšť až odpoledne a podle Honsové nejsou vyloučené ani bouřky. Teplota bude mezi 21 a 25 stupni, ráno bude příjemnější než v pátek, teploměr ukáže 15 až 11 stupňů.

V neděli budou zpočátku dne doznívat dešťové přeháňky na Moravě a ve Slezsku. Mírně se ochladí na 20 až 24 stupňů, obloha bude polojasná až oblačná. „Kdo chce o víkendu vyrazit na výlet, tak určitě v neděli,” doplnila Honsová.

V pondělí i v úterý bude polojasno, přechodně oblačno s ojedinělými dešťovými přeháňkami. Pondělní odpolední teploty se budou pohybovat mezi 20 a 24 stupni, v úterý vystoupí na 23 až 27 stupňů.

„Začátek prázdnin bude na koupání. Ve středu bude skoro jasno až polojasno, teploty mezi 26 až 30 stupni, tedy tropické počasí,“ uzavřela meteoroložka s tím, že podobné počasí by mělo setrvat do konce pracovního týdne, pak by měly přijít bouřky.

Reklama

Výběr článků

Načítám