Hlavní obsah

Poslanci prosadili zákaz reklamy na pohřebnictví v areálech nemocnic

Novinky, Václav Lang
Praha

V areálech zdravotnických zařízení a zařízení sociálních služeb zřejmě brzy nebude možné umisťovat reklamu na pohřební služby a krematoria. Schválili to ve středu poslanci v rámci novely zákona o regulaci reklamy. Normu ještě musí odsouhlasit Senát.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Novela kromě jiného zakazuje umisťovat reklamu na pohřební služby či provozování krematoria ve zmíněných zařízeních, ale také šířit tuto reklamu prostřednictvím dopisů, letáků nebo elektronickou poštou.

Už dříve se o podobné ustanovení pokoušeli poslanci TOP 09, ale jejich návrh neprošel.

Vládní normu ve středu podpořilo 125 poslanců ze 176. Návrh opozice na její vrácení do druhého čtení neprošel. Nyní novelu posoudí Senát a prezident.

Zákaz billboardů neprošel

Její součástí je také zákaz propagace nepovolených loterií. Cílem je omezení reklamy od loterijních společností, které nemají licenci ministerstva financí.

Předloha má umožnit také postih anonymní volební reklamy. Nově bude platit zákaz „šíření anonymního oznámení, týkajícího se voleb v době od vyhlášení voleb do ukončení hlasování“. Porušení by mohlo být pokutováno až dvěma milióny korun.

Poslanci naopak odmítli pozměňovací návrh Věry Kovářové (TOP 09) na úplný zákaz předvolebních billboardů. Poslankyně ale uvedla, že tento návrh předloží jako samostatný.

Reklama

Výběr článků

Načítám