Hlavní obsah

Chovanec chce od Babiše 2,4 miliardy navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ve středu při jednání s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) žádal o navýšení rozpočtu svého resortu na rok 2016 o 2,4 miliardy korun nad návrh ministerstva financí. Podle ministrů budou jednání pokračovat. Ministerstvo financí navrhuje vnitru na příští rok rozpočet 55,83 miliardy korun, což je zhruba o 1,5 miliardy víc, než kolik mělo vnitro schváleno na letošní rok.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš s ministrem vnitra Milanem Chovancem

Článek

"Řekli jsme si své pozice a budeme dál jednat. Chceme oproti jejich návrhu 2,4 miliardy," přiblížil jednání Chovanec. Sumu, kterou vnitro žádá přidat, potvrdil i Babiš.

Ministerstvo vnitra chce ze státní kasy více peněz na investice a vyšší počty policistů a hasičů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Domluvili jsme se, že budu takhle jednat se všemi ministry. Když budu mít všude ten přehled, kolik ministři chtějí navíc oproti tomu, co my navrhujeme, tak potom si sedneme jako koalice a budeme řešit, kde jsou priority," popsal Babiš další postup. "Nebudu řešit rozpočet salámovou metodou," zdůraznil.

Kromě Chovance ministr financí o rozpočtu na příští rok zatím jednal jen s vicepremiérem pro vědu a výzkum Pavlem Bělobrádkem (KDU-ČSL). "Tam je to domluveno," poznamenal bez bližších podrobností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám