Hlavní obsah

Pražský Strahovský tunel čeká v červenci uzavírka kvůli napojení na Blanku

Praha

Otevření tunelového komplexu Blanka, které je po několika odkladech plánováno na září, se již v červenci dotkne řidičů kvůli uzavírce Strahovského tunelu. Ten bude od 4. do 14. července neprůjezdný kvůli napojování na Blanku. Plyne to z podkladů pro dopravní výbor pražského zastupitelstva.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Článek

Více než dvoukilometrový Strahovský tunel navazuje na tunel Mrázovka. Vede ze Smíchova a ústí na hranici čtvrtí Břevnov a Střešovice, takzvanou křižovatku Malovanka, na niž naváže tunelový komplex Blanka. Strahovský tunel tak představuje důležité dopravní spojení Prahy 5 a Prahy 6.

Při uzavírce technici napojí všechny tunely na strahovský velín, odkud je provoz v tunelech řízen. Křižovatku Malovanka čekají stavební úpravy nezbytné pro propojení obou tunelů, píše se v podkladech.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tunel Blanka, který bez propojení se Strahovským tunelem vyjde na zhruba 37 miliard korun, by se po opakovaných odkladech měl otevřít v polovině září. Slibují to alespoň politici. A některými zdroji zpochybňovaný termín nedávno znovu potvrdila primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Soudní spory pokračují

Termín byl v posledním roce opakovaně posouván kvůli kabelům, které poškodila vlhkost a je nutná jejich výměna. Do tunelu Blanka natekla voda v roce 2013 vjezdy na Letenské pláni a na Malovance.

Dopravní stavba, kterou zadala politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), měla být zprovozněna v roce 2011.

V průběhu let se projekt prodražil minimálně o šest miliard korun. Rozhodčí soud řešil spory Prahy se stavební firmou Metrostav. Nadále pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám