Hlavní obsah

Dvacet šest dětí ze školy v přírodě na Písecku skončilo v nemocnici

– Písek
Právo, orh

V nemocnici skončilo ve čtvrtek 26 dětí, které trávily školu v přírodě v rekreačním středisku Růžená na Písecku. Na vině je podle mluvčí jihočeských záchranářů Petry Kafkové pravděpodobně střevní chřipka, která se prý vyskytuje v souvislosti s horkým letním počasím.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vozy záchranářů musely za dětmi do Růžené několikrát a to i v noci.

„Celkem jsme v ranních a odpoledních hodinách ošetřili 145 dětí se zažívacími obtížemi. Zasahující lékař na místě zjistil, že u 40 dětí ve věku 10 až 14 let se objevily zdravotní potíže projevující se především bolestmi břicha, průjmem, nevolností a zvracením. Zdravotní stav 26 dětí si vyžádal transport do nemocnice,“ sdělila Právu mluvčí záchranářů Kafková

Z Růžené odvážely záchranky pacienty po třetí a po osmé hodině ráno.

„Posádky z Opařan, Tábora, Milevska a Písku je převážely především do táborské a písecké nemocnice,“ poznamenala Kafková.

Doplnila, že asi čtyřicet dětí se léčí v rekreačním areálu. „Žádné z dětí nebylo ve vážném stavu ani přímo ohroženo na životě. Péče o pacienty byla ukončena v 11 hodin. Příčinou zdravotních obtíží byla s největší pravděpodobností gastroenteritida neboli střevní chřipka - onemocnění, které se často vyskytuje ve spojení s horkým letním počasím a dětskými kolektivy,“ doplnila Kafková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám