Hlavní obsah

Exprimátor Ostravy Kajnar stáhl svoji žalobu na ČSSD

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, plk

Obvodní soud pro Prahu 1 včera zastavil řízení ve věci žaloby bývalého primátora Ostravy Petra Kajnara, který žaloval ČSSD kvůli tomu, že se nedostal na moravskoslezskou kandidátku pro předčasné volby do sněmovny v roce 2013.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Kajnar

Článek

Kajnar, který byl tehdy členem soc. dem., se žalobou domáhal toho, aby soud rozhodl, že vnitrostranický proces schvalování kandidátní listiny byl v rozporu se stanovami strany. V pondělí však žalobu o určení neplatnosti schválení kandidátky sám stáhl. „Soud proto řízení zastavil, náhradu nákladů řízení přiznal žalované straně,“ potvrdila Právu místopředsedkyně soudu Alena Novotná.

Předseda ostravské ČSSD a poslanec Adam Rykala je rád, že spor je u konce. „Vždy jsem to chápal, že je to snaha poškodit sociální demokracii,“ řekl s tím, že vítá, že ČSSD má tuto etapu za sebou. „A jsem rád, že soudy nechtějí zasahovat do dění v sociální demokracii,“ poznamenal.

Kajnar se se stranou nerozešel v dobrém. Právě kvůli žalobám mu zrušila ČSSD počátkem loňského roku členství. Do loňských komunálních voleb kandidoval v čele nového hnutí Ostravské fórum, které však ve volbách propadlo.

Reklama

Související články

Primátor Kajnar definitivně opustil ČSSD

Ostravský primátor Petr Kajnar se neodvolal proti zrušení členství v ČSSD a stranu po téměř 17 letech opustil. Osmapadesátiletý primátor označil svůj odchod za...

Výběr článků

Načítám