Hlavní obsah

Květen moc nepotěší, plavky ještě nevytahujte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos v květnu se veder rozhodně bát nemusíme. Koncem dubna se dají očekávat průměrné teploty, ale začátkem května spadnou až pod průměr, uvedli v sobotu meteorologové.

Foto: Pavel Karban, Právo

Jaro sice přišlo, ale bundy se budou hodit.

Článek

„Poslední dekáda dubna přinese průměrné teploty pro toto roční období a v závěru příštího týdne (od 20. do 26. 4.) i srážky. V následujících týdnech až do poloviny května budou týdenní teploty podprůměrné, i když se mohou vyskytnout několikadenní období s nadprůměrnými teplotami. Období od 20.4. do 17.5. by mělo být jako celek teplotně podprůměrné,” uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Na přelomu dubna a května může více pršet, naopak v dubnu toho už mnoho nenaprší.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Výlet na hrad Kašperk si můžete prodloužit procházkou do lesů, které stále ještě září mnoha odstíny zelené.

Ani aktuální víkend nepřinese příliš příjemné teploty. V neděli má být jasno až polojasno, na severovýchodě až oblačno. Nejvyšší teploty vystoupí na 9 až 13 °C.

Měsíční výhled počasí nemůže předpovědět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny. Jde spíše o očekávaný trend ve vývoji počasí a odhaduje celkový charakter období.

Reklama

Výběr článků

Načítám