Hlavní obsah

Po letních dnech přijdou přízemní mrazíky. Na horách bude sněžit

Novinky, kre

Středeční teplota odpovídala červnovému počasí a podobně tomu bude i ve čtvrtek, rtuť na teploměru může vystoupat až k 25 stupňům Celsia. Zbytek týdne bude proudit studená fronta od severu a nastane výrazné ochlazení. Dorazí i déšť a o víkendu přízemní mrazíky. Na horách bude sněžit, uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ještě ve čtvrtek bude počasí jako v létě.

Článek

„Středa byl první letní den, kdy se teplota vyšplhala na 25 stupňů. Ve čtvrtek tomu bude podobně, může být překonán teplotní rekord z roku 1880, kdy v Klementinu naměřili 24,2 stupně,“ uvádí Honsová.

Navečer ale začne přibývat oblačnosti ze severu, postupně s deštěm a nejsou vyloučené ani bouřky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pátek bude zataženo, oblačno a nastane výrazné ochlazení, v odpoledních maximech bude 8 až 12 stupňů. „Pouze na jihu bude teplota dosahovat až 16 stupňů, tam přijde déšť od severu až později,“ říká Honsová.

O víkendu budou četné přízemní mrazíky, občasné dešťové přeháňky, na horách dokonce sněhové. Podle meteoroložky bude počasí připomínat spíše začátek března.

Teplota vystoupá v sobotu na 6 až 10 stupňů, bude oblačno, přechodně zataženo. „V neděli ráno budou teploty mezi třemi a minus jedním stupněm, což nepotěší zahrádkáře, kteří už vysadili květiny na záhony,“ říká Honsová.

Chladnější počasí vydrží až do úterý, očekáváme stálé teploty do 12 stupňů. Ve středu se bude oteplovat od jihozápadu a teplota vystoupá na 18 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám