Hlavní obsah

Tepleji letos ještě nebylo, o víkendu bude přes 20 stupňů

– Praha
Novinky, val

Po váhavém nástupu jara čekají Českou republiku v závěru týdne nejteplejší dny od začátku roku. Od čtvrtka až do pondělí bude převážně jasno s víkendovými teplotami kolem 20 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Petr Horník, Právo

Česko čekají o víkendu vysoké teploty a slunečné počasí.

Článek

Do České republiky se bude v závěru týdne dostávat teplé jihozápadní proudění, díky kterému se teploty vyhoupnou i přes 20 stupňů Celsia. Patrně tak o víkendu zažijeme nejteplejší dny roku, i když nepůjde o rekord. V roce 2009 v Praze bylo podle Honsové až 24 stupňů.

Byť tomu čtvrteční zatažené ráno nenasvědčovalo, podle meteoroložky se v tento den zvrátí dosavadní ráz počasí. Ve čtvrtek odpoledne by mělo ubývat oblačnosti na jasno až polojasno a teploty se vyhoupnou místy na 17 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ještě tepleji bude v pátek, kdy naměříme v odpoledních maximech 15 až 19 stupňů. Zároveň bude jasno až polojasno.

O víkendu až 21 stupňů

„V sobotu bychom měli naměřit prvních letošních 20 stupňů,“ oznámila Honsová. Teploty se podle ní budou pohybovat mezi 17 a 21 stupni. Zpočátku dne bude nadále jasno až polojasno, večer má od západu začít přibývat oblačnost. Objeví se studená fronta, ale jen slabá, takže nebude mít na teploty vliv.

V neděli proto naměříme ještě 16 až 20 stupňů. Polojasno ale bude místy přecházet v oblačno a na Moravě a ve Slezsku se mohou vyskytnout srážky.

Pondělí bude ovlivňovat výraznější studená fronta. Od západu bude postupně zataženo s deštěm a přeháňkami. V Čechách se budou teploty pohybovat do 15 stupňů, na Moravě a ve Slezsku do 18 stupňů.

Úterý a středa budou ve znamení aprílového počasí. Na území republiky se bude střídat zataženo s deštěm a sněžením ve vyšších polohách až po polojasno. Rtuť teploměrů nepřekročí 14 stupňů.

V závěru příštího týdne by se ale měl vrátit převážně sluneční charakter počasí, kdy by maxima mohla překonávat 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám