Hlavní obsah

Chladné počasí končí, v závěru týdne bude až 20 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podprůměrné teploty, s nimiž jsme se setkávali v minulých dnech, vystřídá postupné oteplení i ubývání oblačnosti a srážek. V závěru týdne se budou odpolední maxima šplhat až k 20 stupňům Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zatímco o víkendu byla průměrná teplota v Praze 3,2 stupně Celsia a odpovídala tak spíše úvodu března, nyní chladné počasí skončí.

V pondělí bude ještě převládat počasí s větší oblačností a občasnými přeháňkami, které mohou být ve vyšších polohách stále ještě sněhové. Odpolední maxima se dostanou na čtyři až osm stupňů, přičemž v průběhu dne bude ubývat oblačnosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý bude převažovat oblačno či polojasno. Na horách se stále ještě budou objevovat sněhové přeháňky, ale odpolední teploty se již dostanou k šesti až deseti stupňům. Ráno budou klesat k jednomu až minus třem stupňům.

Více oblačnosti s přeháňkami či deštěm bude ještě ve středu. V polohách nad 800 metrů se bude stále jednat o srážky sněhové. Ranní minima zůstanou na hodnotách předchozího dne, odpolední teploty se budou pohybovat v intervalu sedmi až 11 stupňů.

Ve čtvrtek začne počasí od západu ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu a příliv teplého vzduchu od jihu. Převládat bude polojasno s ranními teplotami kolem nuly, odpoledne se rtuť vyšplhá na 10 až 14 stupňů,” konstatovala Honsová.

V pátek i o následném víkendu by mělo převládat počasí s minimem oblačnosti. Páteční ranní teploty poklesnou na pět až jeden stupeň, odpolední maxima se však již budou pohybovat mezi 14 a 18 stupni.

Ještě tepleji by mělo být v sobotu a v neděli. Ráno se teploty dostanou na osm až čtyři stupně, v odpoledních maximech půjde o teploty mezi 16 a 20 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám