Hlavní obsah

Věnujte se městu, doporučil Zeman kritikům z turnovského zastupitelstva

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek při návštěvě Libereckého kraje přijal od části turnovských zastupitelů výzvu, v níž na něj apelují, aby se pokusil vrátit prezidentskému úřadu důstojnost. Zeman jim na oplátku doporučil, aby se víc věnovali svému městu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Prezident Miloš Zeman v Turnově

Článek

Turnov byl jediným místem při třídenní návštěvě prezidenta v kraji, kde se jeho odpůrci veřejně projevili. Na jednom domě vyvěsili transparent "Miloši, go home" a v sále Střelnice při besedě s prezidentem na něj část publika mávala červenými kartami. Přišlo ale i hodně jeho zastánců se zelenými kartami a někteří ho skandovaně povzbuzovali: "Miloši, jsme s tebou" či "Nedej se".

Výzvu podepsalo 14 z 27 turnovských zastupitelů. Prezidentovi vyčítají například jeho proruské postoje. "Některé jeho vysloveně proruské aktivity chápeme jako přímé ohrožení demokracie, naší svobody a svrchovanosti naší země," uvedl ve zdůvodnění vzniku výzvy zastupitel Josef Uchytil (Turnov potřebuje změnu).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Setkání prezidenta s občany Turnova.

Podle prezidenta by ale místo výkřiků mělo být důležitější používání argumentů. Znova také zopakoval, že si za svojí cestou do Moskvy na oslavy 70. výročí od konce druhé světové války nadále stojí. "Kdyby Němci vyhráli válku, tak tu nejsme," uvedl v diskusi.

Do Moskvy prý jede zejména uctít památku 150 000 sovětských vojáků, kteří padli při osvobozování tehdejšího Československa. "Jsem hrdý, že tam jedu," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám