Hlavní obsah

Počasí bude aprílové a teploty až 18 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající týden nabídne nejprve slunečné počasí, posléze i více oblačnosti s přeháňkami. Velmi příjemné by měly být odpolední teploty, které se ve středu budou blížit k hranici 20 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Nejméně oblačnosti by mělo být v úvodu týdne. V pondělí bude převládat polojasno s teplotami mezi devíti a 13 stupni Celsia. Ráno přitom na Jizerce klesla rtuť k minus 12 stupňům.

V úterý bude zpočátku dne po rozpuštění mlh či nízké oblačnosti nejčastěji polojasno. Odpoledne se může přechodně zatáhnout a na horách se mohou objevit přeháňky. Ranní minima poklesnou na tři až minus jeden stupeň, odpoledne se budou maxima pohybovat mezi 11 a 15 stupni.

„Nejteplejším dnem týdne bude středa, kdy by se denní maxima měla pohybovat mezi 14 a 18 stupni,“ konstatovala Honsová. Na obloze bude převládat oblačno, přechodně i zataženo a občas se vyskytne i déšť. Ranní minima budou kolísat v intervalu šesti a dvou stupňů.

Zataženo s občasným deštěm by mělo být i ve čtvrtek. Ranní minima klesnou na sedm až tři stupně. Přes den bychom se měli dočkat teplot mezi deseti a 14 stupni.

Výhled na závěr týdne prozatím hovoří o převažujícím oblačném či polojasném počasí s občasnými přeháňkami, které by v polohách nad 1000 metrů měly být sněhové. Ranní minima očekávají meteorologové mezi pěti stupni a nulou, přes den by se měla rtuť šplhat na osm až 12 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám