Hlavní obsah

Uzavírka na D1 mezi Lhotkou a Bíteší skončila, trvala 9,5 hodiny

Na dálnici D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší na Žďársku skončila v neděli po 06:30 uzavírka směrem na Brno. Trvala přes 9,5 hodiny, obnovení provozu se proti plánu opozdilo o půl hodiny, řekla mluvčí policie Dana Čírtková. Dělníci na 162. kilometru u Bíteše od sobotního večera osazovali čtyři nosníky nového dálničního nadjezdu.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Úsek dálnice D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší na Žďársku byl na devět hodin uzavřen kvůli stavbě dálničního nadjezdu.

Článek

Jízdní pás na Brno byl uzavřen v sobotu po 20:45. Na provoz v úseku dohlíželo pět policejních hlídek. Na objízdných trasách během noci žádné komplikace nebyly. Po 22. hodině provoz zeslábl. Auta sjížděla z dálnice na exitu 153 u Lhotky. Projížděla po silnici II/390 směrem na Osovou Bítýšku a pak po II/602 do Velké Bíteše, kde se mohla na D1 vrátit. Směrem na Prahu se jezdilo bez omezení.

Druhá část nadjezdu se bude stavět počátkem dubna. Levý jízdní pás bude v té době uzavřen kvůli výměně cementobetonového krytu. Auta budou jezdit v obou směrech po jedné polovině dálnice.

Stavba nového mostu nad dálnicí je součástí oprav D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. U Bíteše byly kvůli rozšíření dálnice zbourány celkem tři nadjezdy, obnoveny budou dva. Na prvním, který překlenuje D1 na 156,5 kilometru poblíž vsi Jáchymov, už byly nosníky instalovány loni. Nadjezd na 162. kilometru umožní přístup k zemědělským pozemkům kolem dálnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám