Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku uhořel v noci na sobotu muž ve svém rodinném domě

– Uherské Hradiště
Právo, Aleš Fuksa

Ohořelé tělo sedmačtyřicetiletého muže objevili po likvidaci požáru rodinného domu v Drslavicích na Uherskohradišťsku záchranáři. Stalo se tak po zásahu hasičů v noci na sobotu. Další osoba v domě podle policistů nebyla.

Foto: HZS Zlínského kraje

V plamenech v noci na sobotu uhořel sedmačtyřicetiletý majitel rodinného domu.

Článek

„Předběžným ohledáním místa činu a provedeným šetřením vyšetřovatelé na místě nezjistili žádné stopy, které by nasvědčovaly přítomnosti další osoby. Přesnou příčinu jeho úmrtí, a také zda byl pod vlivem alkoholu, prokáže až výsledek zdravotní pitvy,“ přiblížila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila se jednalo o majitele objektu.

Foto: HZS Zlínského kraje

V plamenech v noci na sobotu uhořel sedmačtyřicetiletý majitel rodinného domu.

K požáru jednopodlažního rodinného domu postupně vyrazily čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

„Jako první dorazili na místo profesionální hasiči. Ti se okamžitě pustili do boje s plameny, které šlehaly z oken a střechy objektu. Jednalo se už o plně rozvinutý požár. Do hašení se postupně zapojily i ostatní jednotky. Mimo uhašení zasaženého objektu bylo prioritou zabránit rozšíření požáru na sousedící dům. To se hasičů také podařilo,“ potvrdil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Oheň dostali pod kontrolu po asi padesáti minutách od jeho vznícení. Teprve poté se mohli vydat prozkoumat interiéry, kde objevili torzo lidského těla. Oheň v domě způsobil škodu za čtyři sta tisíc korun. Hasičům se podařilo zachránit další majetek v hodnotě zhruba 2,5 miliónu korun. Co bylo hlavní příčinou požáru, je předmětem dalšího vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám