Hlavní obsah

Se začátkem jara přijde ochlazení a déšť

Novinky, jas

Pátek, coby začátek astronomického jara, bude pro tento týden posledním slunečným dnem. O víkendu se v souvislosti s brázdou nízkého tlaku vzduchu ochladí a zatáhne. Ve vyšších polohách se znovu objeví i sněžení, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pátek bude zpočátku převládat počasí s minimem oblačnosti. Od západu se však večer začne zatahovat a objeví se i srážky. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat od 10 do 14 stupňů Celsia.

V pátek ve 23:45 začne i zmiňované astronomické jaro, dodala Honsová. K němu se ostatně vážou i pranostiky připadající na čtvrteční svátek Josefa. „Svatý Josef tváří milou, končí zimu plnou,” připomněla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu se již na většině území dočkáme především zatažené oblohy a deště. Na horách se bude jednat o srážky sněhové. Ráno budou teploty klesat na jeden až minus tři stupně, přes den se udrží mezi devíti a 13 stupni.

Další ochlazení přijde v neděli, kdy by se měly sněhové srážky vyskytovat od 600 metrů. Odpolední maxima budou již pouze mezi čtyřmi a osmi stupni a pocitovou teplotu bude dále snižovat ještě čerstvý vítr.

Nadcházející týden bude svým charakterem spíše aprílový. „V pondělí bychom se měli dočkat slunečného počasí s teplotami mezi 10 a 14 stupni, od úterý do čtvrtka se musíme připravit na četné srážky a teploty do 12 stupňů Celsia,” doplnila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám