Hlavní obsah

Pod vysokými pecemi se prohánějí lidé na běžkách

Právo, plk

Ani sobotní deštivé počasí neodradilo desítky běžkařů, aby si neužili ojedinělý zážitek: lyžovat pod vysokými pecemi v Ostravě. Umožnili jim to pořadatelé páteční běžkařské exhibice RWE City Cross Sprint.

Běžkaři pod vysokou pecí v OstravěVideo: Novinky

 
Článek

Sedm set metrů dlouhou trať v Dolní oblasti Vítkovice, na které se ještě v pátek večer proháněli český reprezentant Dušan Kožíšek či mistr světa na kolečkových lyžích Ragnar Bragvin Andresen z Norska, si nyní může kdokoliv vyzkoušet své běžkařské umění nebo se jen tak projet na běžkách z půjčovny, která je lidem k dispozici.

„Trať bude pro veřejnost k dispozici až do neděle 22. března, samozřejmě pokud to umožní počasí a budeme to schopni udržet,“ řekl Martin Kráčalík z agentury Seven Days Agency, která běžkařskou exhibici v Ostravě pořádá. Dodal, že trasa je lidem k dispozici každý den od 7 až do 21 hodin, neboť je dostatečně osvětlená.

Foto: Pavel Karban, Právo

Lyžování pod vysokými pecemi v Ostravě

Už v minulosti zapojili pořadatelé do akce místní školy a lyžařské oddíly. Ty si mohou trasu zarezervovat přes internet. Už den před exhibicí, ve čtvrtek 12. března, si lyžování pod vysokými pecemi zarezervovalo devět škol z Ostravska. „Chceme, aby se děti více hýbaly a neseděly doma, a je vidět, že každým rokem se to lepší. Před dvěma lety to byly jen dvě školy, loni šest a letos je to zase víc,“ pochvaloval si Kráčalík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám