Hlavní obsah

Hezké počasí vydrží do úterý, od čtvrtka bude sněžit

– Praha
Novinky, kre

Kdo si myslel, že jaro je už definitivně tady, zmýlil se. Krásné slunečné dny, které panovaly o víkendu, vydrží jen do úterý. Zatímco v sobotu a v neděli se teplota vyšplhala na 13 stupňů, v týdnu se ochladí. Od středy očekáváme smíšené i sněhové srážky, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Článek

„Víkendové teploty přišly o měsíc dříve a připomínaly spíše začátek dubna,“ uvedla Honsová. Malá oblačnost a jasno bude také v pondělí a v úterý, kdy v odpoledních maximech naměříme teplotu mezi 10 až 14 stupni.

„Změna charakteru počasí nastane v noci z úterý na středu, kdy bude do Česka proudit studená fronta ze severozápadu,“ popsala Honsová. Ve středu se proto teplota vyšplhá maximálně na 5 až 9 stupňů, bude oblačno, místy zataženo a postupně se objeví dešťové srážky. Ve vyšších polohách očekávají meteorologové sníh.

Hrozí náledí

Čtvrteční ráno bude chladné, teplota se bude pohybovat mezi 2 až -2 stupni. „V noci bude jasno, nelze proto vyloučit náledí,“ varovala Honsová. Odpoledne ukáže teploměr 3 až 7 stupňů. Ojediněle se vyskytnou dešťové srážky, ve středních polohách a výše hrozí i srážky sněhové.

Ve čtvrtek má svátek Řehoř, a jak praví pranostika: Na svatého Řehoře líný sedlák, který neoře. Takže pokud na někoho čeká venkovní práce, určitě by měl využít krásného počasí na začátku týdne.

V pátek bude velká oblačnost, místy se vyskytnou srážky. Od 400 metrů se očekává i sněžení. Ranní teploty klesnou na nulu až -2 stupně, odpolední maxima vystoupí na 2 až 6 stupňů.

Ani o víkendu se počasí nezlepší. „Očekáváme opět oblačno a srážky, od 400 metrů také sněhové,“ uvedla Honsová. Odpolední maxima vyšplhají na 3 až 8 stupňů.

„Kdo si myslel, že už přezuje na letní pneumatiky, měl by to ještě odložit,“ uzavírá meteoroložka.

Reklama

Výběr článků

Načítám