Hlavní obsah

O víkendu se přihlásí jaro, bude až deset stupňů

Novinky, jas

Chladné počasí s proměnlivou oblačností vystřídá o víkendu teplá fronta, která v neděli a v úvodu příštího týdne přinese jarní teploty kolem 10 stupňů Celsia a téměř jasnou oblohu s minimem oblačnosti. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Ve čtvrtek a v pátek se ještě dočkáme proměnlivé oblačnosti s přeháňkami, které budou na horách sněhové, v nižších polohách vesměs smíšené. Ve čtvrtek se odpolední teploty dostanou na tři až sedm stupňů, v pátek budou maxima ještě o stupeň vyšší. Páteční ranní minimální teploty budou  v rozmezí nuly a čtyř stupňů, a na silnicích se tak ojediněle může objevovat náledí.

V sobotu bude zpočátku dne převládat oblačno až zataženo s občasným deštěm, v polohách nad 400 metrů se sněžením,” konstatovala Honsová. V průběhu dne bude od západu ubývat oblačnosti na polojasno. Ranní minima se budou pohybovat od jednoho do minus tří stupňů, odpolední teploty se dostanou na čtyři až osm stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V neděli by již měla být obloha skoro jasná. Ráno se mohou objevovat mlhy a nízká oblačnost, která se však bude rychle rozpouštět. Ráno teploty poklesnou na dva až minus dva stupně, přes den se vyšplhají na šest až deset stupňů.

Slunečného počasí s minimem oblačnosti se dočkáme i v úvodu příštího týdne. Převládat bude skoro jasno, ráno se opět budou objevovat mlhy. Ranní minima  klesnou na nulu až čtyři stupně. Pondělní maxima budou v intervalu sedmi až 11 stupňů, v úterý bychom se měli dočkat ještě vyšších teplot mezi devíti a 13 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám