Hlavní obsah

Sobotka navrhne, aby se ve čtvrtek rozezněly sirény na památku osmi obětí

– Uherský Brod
Právo, Aleš Fuksa

Památku obětí masového vraha Zdeňka Kováře uctil v Uherském Brodě premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). U pietního místa položil dvacet rudých růží a zapálil svíčku. Novinářům sdělil, že tragédií se bude ve středu zabývat vláda. Společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) navrhne, aby se ve čtvrteční poledne rozezněly po celé České republice sirény.

BEZ KOMENTÁŘE: Sobotka v Uherském BroděVideo: Aleš Fuksa, Novinky

 
Článek

Bezpečnostní rada státu by podle něj měla projednat otázku rozmístění útvarů rychlého nasazení. Ve Zlínském kraji totiž podobná jednotka neexistuje. Nejbližší jsou v Jihomoravském a Moravskoslezském kraji.

V Uherském Brodě zasahovala jednotka z Brna, a to až po necelých dvou hodinách od první střelby „brodského kata“.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka přijel v pondělí ráno do Uherského Brodu uctít památku obětí masového vraha Zdeňka Kováře.

„To, co je nyní primární, je fakt, že pokud dochází k takovým závažným trestným činům, při kterých musí zasahovat tato policejní jednotka, je důležité, aby tyto útvary byly po České republice rozmístěny rovnoměrně. Tedy aby měly srovnatelnou dojezdovou vzdálenost a abychom dokázali zajistit jejich rychlou reakci a krátkou dojezdovou dobu,“ uvedl premiér.

Bohuslav Sobotka sdělil, že ministerstvo vnitra k úternímu zásahu provede audit podmínek, za kterých je povolováno držení střelných zbraní. „Tak, abychom se podívali na to, jestli tam nejsou nějaké mezery či nedostatky.”

Reklama

Výběr článků

Načítám