Hlavní obsah

Lidé nečekají, že se budeme napadat, ohradil se Sobotka proti Babišově kritice

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka v sobotu v podvečer gratuloval Andreji Babišovi ke zvolení do čela ANO. Zároveň se však ohradil proti Babišově kritice na adresu sociální demokracie. Veřejnost podle něj od představitelů vládních stran nečeká vzájemné napadání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

"Gratuluji Andreji Babišovi k opětovnému zvolení do čela ANO. ČSSD je připravena k pokračování vládní spolupráce na základě koaliční smlouvy, která logicky odráží volební programy všech tří vládních stran," uvedl Sobotka v tiskové zprávě.

Právě o návrzích na případnou změnu koaliční smlouvy chtějí členové ANO diskutovat v neděli i po sněmu.

"Lidé od nás nečekají, že se budeme zbytečně vzájemně napadat, toho si užili vrchovatě za ostudné Nečasovy vlády," napsal také Sobotka. "Bylo by jistě příjemnou změnou a posilou pro naši demokracii a hlavně důvěru lidí v politiku, pokud by se nám slušná vládní spolupráce dařila i ve zbytku volebního období," doplnil.

Babiš ve svém projevu na sněmu hnutí ANO sociální demokracii kritizoval jako stranu, která je podle něj zatížena kontroverzní minulostí a chce zvyšovat daně. Hnutí ANO při vstupu do vlády věřilo, že koalice je partnerství bez podrazu, ale není to tak, uvedl také. [celá zpráva]

Jeho slova kritizovali zástupci ČSSD i lidovců. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám