Hlavní obsah

To jsem fakt nečekal, připomněl Babiš slova Karla Gotta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Andrej Babiš, který byl v sobotu na sjezdu hnutí ANO podle očekávání zvolen předsedou, okomentoval zisk 100 procent platných hlasů slovy, že jej nečekal. Při volbě neměl protikandidáta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš po zvolení předsedou, babiš

Článek

„Jak říká Karel Gott: to jsem fakt nečekal,” okomentoval Babiš své vítězství na tiskové konferenci s odkazem na mnohonásobného vítěze Českého i Zlatého slavíka.

Delegáty, kteří po oznámení výsledků volby spustili aplaus, pak mírnil. „Skutečně až tolik netleskejte,” požádal je a v nadsázce uvedl, že aspoň někdo se měl hlasování zdržet.

Je to dobrý pocit, ale vypadá to blbě
Andrej Babiš o svém zvolení

Na následné tiskové konferenci po volbě předsedy přiznal, že je rád, že dostal všechny hlasy. „Je to dobrý pocit, ale vypadá to blbě,“ přiznal. Podle něj byl výsledek dán i tím, že neměl protikandidáta. Dodal, že příště už bude mít vyzyvatele.

Výhrady jsem řekl mírně, trvá na svém

Lídr ANO se vyjádřil i ke slovům svých koaličních partnerů z ČSSD a KDU-ČSL, že jim svým ostrým projevem okopával kotníky. „Jen jsem řekl pravdu a myslím, že jsem se vyjádřil kulantně a velice mírně. Kdyby klasické politické strany fungovaly dobře, tak jsem mohl hrát tenis, nebo zůstat na dovolené v Karibiku,“ reagoval Babiš.

Hlavní výhradou vůči stávajícímu kabinetu je, že podle něj soc. dem. svými návrhy zadlužuje republiku. „ČSSD má jinou ideologii. My nechceme budovat sociální stát, nechceme zemi zadlužovat,“ řekl šéf ANO.

Diskuse na sněmu do sobotního odpoledne byla nulová – to se týkalo volby předsedy i volby prvního místopředsedy. Podle Babiše ale na debatu o programu, koaliční smlouvě a případném směřování strany na sněmu dojde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám