Hlavní obsah

Uherský Brod schválil pomoc pozůstalým až do výše půl miliónu korun

Právo, Novinky, lsi, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod
Aktualizováno

Městské zastupitelstvo Uherského Brodu ve středu schválilo poskytnutí finanční výpomoci pozůstalým po obětech, které v úterý v restauraci Družba zastřelil Zdeněk Kovář. Radu města zmocnilo zastupitelstvo k operativnímu vyplacení částky až do výše půl miliónu korun. Město to uvedlo na svých internetových stránkách.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Lidé vytvořili u restaurace pietní místo

Článek

„Nejedná se o částku konečnou. Jde o bezprostřední okamžitou pomoc pozůstalým,“ sdělil Právu místostarosta Uherského Brodu Jan Hrdý (ODS). Přiznal, že město stále nemá oficiální seznam obětí.

„Nicméně již teď máme určité indicie o některých pozůstalých, kteří pocházejí ze sociálně slabších poměrů. Za peníze mohou zabezpečit vše, co bude potřeba, od smutečních obřadů, pohřbů a dalších záležitostí, které budou nezbytně potřebovat,“ potvrdil místostarosta.

Vedení města se zároveň dohodlo s Policií České republiky, jakým způsobem budou tuto pomoc koordinovat. „Finanční pomoc bude zastřešovat a řídit její posttraumatický tým Oběť. Aby se naše role nezdvojovaly, oni budou pomoc řídit a nás budou vyzývat k tomu, co bude třeba,“ dodal Hrdý.

Zájemci mohou poslat peníze

Město také vyhlásilo veřejnou sbírku na pomoc pozůstalým. Zájemci mohou posílat na účet 6373262/0800, který město k této příležitosti založilo. Peníze mohou také předat v hotovosti do pokladny na radnici.

Sbírka bude ukončena k 30. dubnu 2015.

Střelbu v restauraci Družba v Uherském Brodě v úterý nepřežilo celkem osm lidí. Jedna žena byla při útoku s těžkými zraněními převezena do nemocnice v Uherském Hradišti. Nyní by již měla být mimo ohrožení života. Třiašedesátiletý útočník Zdeněk Kovář se poté sám zastřelil.

Reklama

Výběr článků

Načítám