Hlavní obsah

Matěj přinese předjaří, teploty stoupnou k osmi stupňům

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kromě teplot, které se vyšplhají až k devíti stupňům, tento týden přinese především srážky. Deštníky budou lidé potřebovat hlavně na Moravě a ve Slezsku. Na horách se lyžaři mohou těšit na dobré podmínky, přibude nový sníh, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Během pondělí bude oblačno až zataženo, odpoledne se od západu místy přidají dešťové srážky, na horách potom srážky sněhové,“ řekla Honsová. Denní maxima se vyšplhají na 5 až 9 stupňů Celsia.

V úterý má svátek Matěj a podle pranostiky je tento den malé předjaří. Teploty kolem osmi stupňů, které jsme naměřili minulý týden, budou pokračovat, přibude však víc srážek. Ranní minima klesnou na 3 až -1 stupeň. „Na silnicích to proto může klouzat,“ varovala meteoroložka.

Během dne bude oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku s deštěm, v Čechách bude pršet pouze ojediněle. Odpoledne naměříme mezi čtyřmi až osmi stupni Celsia. „V roce 2011 byl tento den velmi chladný, tehdy jsme v Praze naměřili až -20 stupňů,“ sdělila Honsová.

Slunce se objeví až v pátek

„Ve středu můžeme očekávat velkou oblačnost, na Moravě a ve Slezsku trvalý a vydatný déšť,“ řekla Honsová. V oblastech nad 500 metrů nad mořem by měly být srážky sněhové. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 3 až -1 stupněm Celsia, odpoledne se rtuť teploměru vyšplhá na 3 až 7 stupňů.

Také čtvrtek přinese oblačnou oblohu a déšť na Moravě a ve Slezsku. „Ráno naměříme mezi jedním až minus třemi stupni, odpoledne 3 až 7 stupňů,“ informovala Honsová.

„Na sluníčko se můžeme těšit až v pátek, kdy bude jasno až polojasno, v nížinách se ojediněle objeví nízká inverzní oblačnost,“ uvedla meteoroložka. K ránu se však mírně ochladí, teploty klesnou na -1 až -5 stupňů, odpoledne opět naměříme 3 až 7 stupňů.

Slunečná by měla být také sobota, v noci na neděli však bude opět přibývat oblačnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám