Hlavní obsah

Na horských cestách leží zledovatělý sníh, namrzlá je i R35

– Olomouc/Zlín

Zledovatělý sníh leží na silnicích druhé a třetí třídy ve vyšších polohách Valašska, ale také na Šumpersku a Jesenicku. Podobná situace je i v Libereckém kraji, kde je namrzlá i R35. Příčinou je mráz. Řidiči by proto měli dbát zvýšené opatrností.

Článek

S opatrností jsou sjízdné silnice na většině území Libereckého kraje, lokálně se může vyskytovat námraza nebo mlhy. V Ústeckém kraji jsou silnice sjízdné bez omezení.

Varování před námrazou i mlhou platí také pro rychlostní silnici R35 z Liberce na Prahu. Mlha byla ráno u Ždárku, viditelnost tam byla do 30 metrů. Opatrní by měli být motoristé ráno i v horských oblastech. Na silnicích může být zmrzlá voda, která na ně vytekla přes den z tajícího sněhu.

Zledovatělý sníh krytý posypem pokrývá silnice druhé a třetí třídy ve vyšších polohách Vsetínska. Ostatní silnice ve Zlínském kraji jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení. V kraji je polojasno až jasno, místy fouká slabý vítr.

Podobná situace je i na severu Olomouckého kraje, kde leží na silnicích druhé a třetí třídy ve vyšších polohách a v lesních úsecích zbytky zledovatělého sněhu ošetřené posypem. Nejvíce je ho podle silničářů na silnice II/453 Rejvíz a II/457 Travná. Ostatní silnice v regionu jsou většinou holé, suché a sjízdné bez omezení.

Na Jesenicku dopravu komplikuje též silný vítr, v jiných částech kraje se zase místy tvoří mlhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám