Hlavní obsah

Janoušek stáhl stížnost proti zamítnutí přerušení trestu

Podnikatel Roman Janoušek, který si odpykává trest za sražení ženy a ujetí od nehody, stáhl stížnost proti rozhodnutí Krajského soudu v Brně, který nevyhověl jeho žádosti o přerušení trestu ze zdravotních důvodů. V pátek to uvedla mluvčí soudu Lenka Smutná Polachová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek

Článek

"Klient mě požádal, abych stížnost vzal zpět. Má pocit, a podle mě správný, že s tou stížností by odešel spis na Vrchní soud do Olomouce a on potřebuje, aby se rozhodlo o tom dovolání, o kterém se bude rozhodovat u Nejvyššího soudu v Brně. Pokud by tam nebyl spis, tak samozřejmě nelze o dovolání rozhodnout," řekl České televizi Janouškův obhájce Vít Široký.

Lobbista loni v listopadu nastoupil do věznice v Brně, aby si odpykal trest čtyři a půl roku za to, že v opilosti srazil autem ženu a vážně ji zranil. Následně požádal o přerušení trestu a propuštění z věznice v Brně-Bohunicích, s čímž neuspěl.

"Soud ze závěru nemocniční lékařské komise vězeňské služby došel k tomu, že vězeňská služba má dostatečné možnosti pro řešení zdravotního stavu odsouzeného," uvedla Smutná Polachová před časem k zamítavému stanovisku soudu. [celá zpráva]

Opilý Janoušek srazil v březnu 2012 v Praze řidičku vietnamské národnosti, do jejíhož auta předtím narazil a ujel. Když zastavil na červenou, žena ho dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla situaci řešit. Janoušek proti ní dvakrát popojel, pak se na zelenou rozjel a ženu srazil. Žena byla měsíc a půl v nemocnici a mohla i zemřít. Za těžké ublížení na zdraví hrozilo Janouškovi až desetileté vězení. Soudy však přihlédly k jeho předchozímu čistému trestnímu rejstříku. Projevil také snahu následky napravit, když dal ženě 900 tisíc korun. I proto jej soudy poslaly do mírnějšího typu věznice s dozorem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám