Hlavní obsah

Nečas změnil buňku ODS, je členem u poslance Bendy

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý premiér Petr Nečas změnil mateřskou buňku ODS – nyní je členem místního sdružení ODS Nusle v Praze 4, které vede poslanec Marek Benda. Právě ten informaci Práva potvrdil. „Petr Nečas už koncem loňského roku požádal o přeregistraci ze sdružení v Rožnově pod Radhoštěm do místního sdružení v Nuslích a bylo mu vyhověno,“ řekl Benda Právu.

Foto: Novinky

Petr Nečas

Článek

Ten zároveň odmítl spekulaci, že by s Nečasem mohla do nuselské ODS vstoupit i jeho manželka Jana, které buňka v Praze 13 zrušila členství. „Paní Nečasová by si musela zažádat o znovupřijetí a zatím jsem takovou žádost nezaznamenal,“ uvedl Benda.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jana Nečasová, obžalovaná v kauze údajného zneužití vojenské tajné služby, opustila ODS v srpnu 2014. Otevřeným dopisem tehdy stáhla svou žádost ke smírčímu výboru, na který se obrátila poté, co ji v listopadu 2013 z buňky vyloučili. Oficiální důvod jejího vyloučení byl údajně takový, že s místním sdružením přestala komunikovat.

Nečas se tehdy své manželky zastal a naznačil, že by v případě vyloučení zvážil setrvání ve straně. Později napsal, že členem ODS zůstává.

ODS v Praze 4 se musela znovu dát dohromady poté, co výkonná rada v březnu 2013 vzala oblastnímu sdružení licenci. Nyní by podle některých spekulací mohla ODS zasáhnout v Praze 4 do dění na radnici – zatím je v opozici s pěti mandáty, podle zdroje Práva se ale současná koalice ČSSD, Trojkoalice (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN) a TOP 09 kymácí. Zastupitelé už údajně jednají o nové koalici, a to právě s účastí ODS.

Benda tyto spekulace ve středu nechtěl potvrdit. „Je pravda, že koalice v Praze 4 má vnitřní problémy, zvláště zelení a TOP 09 se úplně nemusí. Pokud by se koalice rozpadla, jsme připraveni se konstruktivně podílet na tom, co bude dál. Ale zatím se nerozpadá,“ řekl Právu Benda.

Reklama

Výběr článků

Načítám