Hlavní obsah

Praha chystá memorandum pro rozvod s EMS a opencard

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslední dluhy hlavního města vůči dodavateli opencard, společnosti eMoneyServices, by mělo vyřešit memorandum. Radní by ho měli schvalovat příští týden, do té doby má nároky firmy ocenit soudní znalec. Po pondělním jednání to řekla primátorka Adriana Krnáčová (za ANO) s tím, že vyřešení závazků je nutné pro případný rozchod.

Foto: Milan Malíček, Právo

Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

„Momentálně probíhá fáze rozvodu, kdy si dvě strany říkají, jakým způsobem se vyrovnají," řekla Krnáčová.

Primátorka uvedla, že město nepřijme návrh memoranda, s nímž přišel dodavatel, a připraví vlastní. Řešit se má období od dubna 2014 do ledna 2015. O kolik peněz jde, neřekla ani Krnáčová, ani mluvčí EMS Martin Opatrný. Podle něho si firma účtuje své služby podle smlouvy. Jde o podporu a servis systému. Město za ně platilo dříve zhruba 50 miliónů korun.

Podporu systému EMS nyní neposkytuje, ačkoli to minulý týden nařídil předběžným opatřením soud. Firma se proti rozhodnutí nejspíš odvolá. „Podpora se může obnovit okamžitě, jakmile podepíšeme nějaké smluvní ujednání s Prahou," uvedl Opatrný. Podle Krnáčové však minimální podpora existuje. ”Z naší strany není ani minimální," oponoval Opatrný.

EMS tvrdí, že mu Praha a dopravní podnik dluží 170 miliónů korun za služby a licence z let 2011 a 2012. O těchto nárocích město podle Krnáčové nechá rozhodnout soudy. Ty však jednání odložily s argumentem, že běží mimosoudní jednání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám