Hlavní obsah

Na silnicích hrozí sněhové jazyky, pro kamióny jsou zavřeny dva hraniční přechody

Čerstvý sníh v kombinaci se silným větrem v pondělí znovu komplikuje dopravu. Pro kamióny zůstává neprůjezdný hraniční přechod Harrachov a uzavřen musel být i přechod na Hoře Svatého Šebestiána.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Hraniční přechod v Harrachově musel být kvůli sněhu pro kamióny uzavřen.

Článek

V Libereckém kraji napadlo do rána zhruba pět centimetrů nového sněhu. Hlavní silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a tamní česko-polský hraniční přechod zůstávají uzavřeny pro kamióny nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů.

Silnice zůstane uzavřena nejméně do 12.00 hod. Silnici 10 už od Turnova lemují odstavené kamióny. Silničáři doporučují využít k cestě do Polska přechod v Hrádku nad Nisou na Liberecku.

"Problémy jsou všude v polohách nad nějakých 450 metrů nad mořem hlavně na Jablonecku a Semilsku," řekl Michal Hanč ze společnosti Silnice LK, která údržbu komunikací zajišťuje.

V kopcích na Ústecku stojí kamióny

Zcela neprůjezdná je kvůli závějím silnice k přechodu Hra Svatého Šebestiána v Ústeckém kraji. V kopcích stojí kamióny, které brání protažení komunikace, a silničáři je proto musí nejprve vyprostit.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Sněžení a prudký nárazový vítr na Vysočině

Sněžení nicméně na Ústecku ustává a řidiči mohou využít pro cestu do Německa přechod v Petrovicích, na dálnici D8 sice leží vrstva rozbředlého sněhu, ale je se zvýšenou opatrností sjízdná.

Na sněhové jazyky by si měli dát řidiči pozor rovněž na Vysočině, v Karlovarském a Jihočeském kraji. V ostatních regionech jsou silnice se zvýšenou opatrností sjízdné.

Reklama

Výběr článků

Načítám