Hlavní obsah

Protiislámský aktivista Konvička slíbil, že nebude mluvit sprostě

Právo, orh
České Budějovice

Člen iniciativy Islám v ČR nechceme Martin Konvička, který přednáší na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity, se ve středu sešel s etickou komisí školy, která ho už předtím kritizovala za způsob vyjadřování. Slíbil, že nebude mluvit sprostě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vůdčí osobnost občanské iniciativy "Islám v ČR nechceme" Martin Konvička

Článek

„Slíbil jsem, že už nebudu mluvit sprostě,“ sdělil Právu po středečním jednání pedagog.

Na adresu islámu v minulých týdnech nešetřil silnými výrazy a nedávno jej nazval úchylárnou. Nezisková organizace Islám v ČR nechceme má jen na sociálních sítích už přes sto tisíc sympatizantů.

Dále poznamenal, že vyjádřil pochopení pro tlak, pod který se akademici prý i jeho vinou dostali. „Oni mi za to řekli, že moji angažovanost v podstatě, i když ne všichni s ní obsahově souhlasí, podporují,“ ozřejmil Konvička. Zmínil, že s jedním ze členů se dostal do názorového střetu.

Etická komise na svém předchozím zasedání formulovala doporučení, že má českobudějovická přírodovědecká fakulta zvážit další zaměstnávání Martina Konvičky, pokud nezmění způsob vyjadřování.

Konvička se však zřejmě o zaměstnání obávat nemusí, protože už v minulém týdnu řekl Právu děkan přírodovědecké fakulty František Vácha, že žijeme v době, kdy se za názory lidé ze zaměstnání nevyhazují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám