Hlavní obsah

Husté sněžení komplikuje dopravu na Moravě

Aktualizováno

Přívaly sněhu zastavily v pátek odpoledne provoz na některých silnicích na východě republiky. Celý den na Moravě hustě sněžilo. Kvůli sněhové kalamitě Slovensko odpoledne zakázalo vjezd kamiónů, a policisté je proto odstavovali ještě před hranicemi. V podvečer se situace zlepšila a policisté začali obnovovat provoz. Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kamion projíždí Sirákovem na Zlínsku, kde 30. ledna napadl nový sníh.

Článek

„Vzhledem k aktuální situaci na silnici na Slovensku začínají řidiči kamionů, kteří museli odpoledne svá vozidla odstavit a nemohli pokračovat v jízdě, opouštět Českou republiku,” informovala Štětínská s tím, že policisté obnovují provoz postupně, aby zabránili komplikacím.

Zároveň upozornila, že pokud by opět došlo ke zhoršení situace, bude provoz nákladních vozidel opět zastaven.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejhorší situace byla odpoledne ve Zlínském kraji. „Řidiči mají problémy na několika úsecích,“ řekl v 15 hodin mluvčí zlínského policejního ředitelství Petr Jaroš. V horských oblastech napadlo na Zlínsku za 24 hodin až 18 centimetrů sněhu. Sněžení v průběhu večera ustává.

"Situace je taková, že nevidíte na sto metrů. V terénu máme všechnu techniku včetně traktorové výpomoci. Dokud ale nepřestane sněžit, problémy v kopcích se mohou opakovat," doplnil odpoledne náměstek Správy a údržby silnic Zlínska David Polášek.

Foto: Dopravniinfo.cz

Dálnice D2 u hraničního přechodu Lanžhot

„Na hraničním přechodu se Slovenskem Střelná, silnice I/49, nemohou nákladní automobily v kopci před obcí Střelná vyjet. Vozovka je nesjízdná, auta čekají na údržbu vozovky. Neprůjezdná je také cesta od Slavičína směr Petrůvka, silnice II/493, odbočka na Nevšovou. Stojí zde kolona nákladních vozidel. Ve směru Valašské Příkazy na Horní Lideč, silnice I/57, je nesjízdný kopec u družstva kvůli ledovce. Stojí zde kamión a autobus, nemůžou se rozjet. Také z Velkých Karlovic směrem na Makov, je 200 metrů pod hotelem Horal zapadlý kamion se zadními koly v příkopě,“ hlásil Jaroš.

Foto: Dopravniinfo.cz

Situace na silnici u Horní Bečvy u hranic se Slovenskem na kameře ŘSD

Hustě sněží rovněž v Olomouckém kraji. "Silnice mezi Šternberkem a Huzovou je uzavřena pro nákladní auta kvůli uvízlému kamiónu, osobní auta tudy projedou. Na Olomoucku sněží, všechny stroje máme venku," řekl dispečer olomoucké správy silnic. Hlavní tahy se správcům cest zatím daří udržovat holé a mokré, na vedlejších cestách leží rozbředlý sníh.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Sněžení ve Vsetíně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám