Hlavní obsah

Na silnicích na Šumpersku a Zlínsku leží sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Na Jesenicku a Šumpersku v noci na středu slabě sněžilo, všechny silnice jsou ráno se zvýšenou opatrností sjízdné. Podobná situace je také na silnicích druhé a třetí třídy na Vsetínsku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Místy museli vyjet silničáři.

Článek

„Na Šumpersku v noci napadl zhruba centimetr sněhu. Silnice první třídy jsou po chemickém ošetření mokré, vozovky druhé a třetí třídy pokrývá ujetá vrstva s posypem. Všechny silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností,” řekl dispečer šumperské správy. Podobná situace je také na sousedním Jesenicku.

Na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku nesněžilo. Více práce měli silničáři v úterý, kdy v Olomouckém kraji napadlo až deset centimetrů sněhu.

Silnice druhé a třetí třídy na Vsetínsku i některé menší cesty v ostatních okresech Zlínského kraje dnes pokrývá ujetý sníh. Vozovky jsou ošetřené posypem a sjízdné jen se zvýšenou opatrností.

Ostatní komunikace v kraji jsou většinou holé a vlhké, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Viditelnost ale místy snižuje mlha. V kraji je oblačno až zataženo, místy fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala mezi minus čtyřmi až nula stupni Celsia. Předpověď slibuje ojedinělé sněhové přeháňky.

Na jižní Moravě jsou některé silnice druhých a třetích tříd sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Místy na nich leží vrstva zledovatělého sněhu krytá posypem. Riziko hrozí ve výše položených místech kraje, tedy na Blanensku, Vyškovsku a Hodonínsku.

Silnice v Moravskoslezském kraji jsou sjízdné, opatrnější by řidiči měli být na komunikacích nižších tříd, kde stále mohou ležet zbytky ujetého sněhu krytého posypem. Až do dnešních 15:00 zůstává v platnosti uzávěra silnice mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku, kam nesmí kamiony a nákladní auta s přívěsem.

V Královéhradeckém kraji leží na řadě hlavních silnic zbytky rozbředlého sněhu. Rozbředlý či ujetý sníh leží i na silnicích nižších tříd. Na Náchodsku ráno sněžilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám