Hlavní obsah

Ministerský úředník z ANO si měl říct o úplatek, hnutí ho vyloučilo

Právo, plk
Aktualizováno

O úplatek si měl říct dnes již bývalý ředitel odboru hospodářských služeb ministerstva pro místní rozvoj (MMR) a zastupitel Ostravy za hnutí ANO Vladislav Koval. Poté, co ho policie obvinila, své místo na MMR opustil. Obvinění Právu potvrdil ostravský primátor Tomáš Macura (ANO). Předsednictvo ANO Kovala z hnutí obratem vyloučilo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Pan Koval mě o svém obvinění informoval hned v den, kdy převzal oznámení od Policie ČR, následně vše sdělil i klubu zastupitelů ANO,“ uvedl primátor s tím, že situaci s Kovalem po jeho obvinění důkladně probral.

„Informoval mě o svém postoji k celé záležitosti, řekl, že obvinění považuje za neodůvodněné a že proti němu podal stížnost,“ poznamenal Macura a dodal, že z pozice primátora nebude v tuto chvíli vůči Kovalovi nic podnikat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Skončil na ministerstvu i v ANO

"Jeho jednání bylo nepřijatelné," konstatoval předseda hnutí Andrej Babiš. "Předsednictvo hnutí jej vyloučilo a měl by rezignovat i na post zastupitele," dodal.

„Tento zaměstnanec byl včera odvolán z funkce ředitele a podle toho, jak rozhodne soud, se s ním bude dále nakládat,“ řekla ministryně Karla Šlechtová (nestr. za ANO). Vladislava Kovala si podle svých slov do týmu nevybrala, na MMR působil už v době jejího příchodu. Nyní zřejmě v úřadu skončí.

„S ohledem na presumpci neviny jsme mu nabídli místo referenta na ministerstvu pro místní rozvoj. Tu odmítl,“ řekla Šlechtová.

Koval byl v minulosti členem Strany zelených, kterou však opustil, protože nesouhlasil s politikou tehdejšího předsedy zelených Martina Bursíka. Nyní je členem hnutí ANO 2011.

Reklama

Výběr článků

Načítám