Hlavní obsah

Vláda dá Jihomoravskému kraji 30 miliónů na Grand Prix

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Václav Lang

Brněnská Grand Prix se letos uskuteční. Vyplývá to ze středečního rozhodnutí vlády uvolnit 30miliónovou dotaci Jihomoravskému kraji. O souhlasném stanovisku informoval ministr školství Marcel Chládek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD)

Článek

Bez přiklepnutí dotace hrozilo, že se motoristická akce v moravské metropoli konat nebude. Vláda sice dotaci schválila už loni v červenci, posléze se ale ukázalo, že se nikdo nehlásí k roli konečného příjemce se všemi povinnostmi, které z toho vyplývají.

Na podmínkách vyplácení dotace se nakonec minulý týden dohodl kraj, který peníze dostane. Kraj chce převzít pořadatelství akce nejpozději od roku 2016. Vláda ve středu podmínky schválila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Tím fakticky zachraňujeme budoucnost Grand Prix i pro příští roky, když toho nebyl schopen dosavadní pořadatel Automotodrom Brno ani Autoklub ČR," vyjádřil se jihomoravský hejtman Michal Hašek před týdnem.

Reklama

Související témata:

Související články

Vláda zatím prostředky na Grand Prix nedodá

Vláda zatím nerozhodla o tom, zda poskytne 30 miliónů korun na Grand Prix. Ministr školství Marcel Chládek byl pověřen, aby jednal s hejtmanem Jihomoravského...

Výběr článků

Načítám