Hlavní obsah

Zvířata v zoo krmí vánočními stromky. Zubři s nimi zápasí, sloni je používají jako drbátka

Novinky, mak
Praha

Ani letos nepřijdou zvířata v zoologických zahradách o své radovánky z vánočních stromečků. Již tradičně zde končí většina neprodaných stromků. V zoologické zahradě v pražské Troji si pak některá zvířata pochutnávají dokonce i na tom největším ze Staroměstského náměstí.

Zvířata v zoo nakrmili vánočními stromky. Zubři s nimi zápasili, sloni je používali jako drbátkaVideo: Novinky

 
Článek

Z vánoční pochoutky se letos mohli těšit zubři, velbloudi, ale také sloni. Kromě přirozené potravy vnímají větve jehličnanů jako zpestření a zábavu. Zubrům stromky sloužily k drbání a zápasení.

„Zvířata stromky berou jako pochoutku, ale i ke hře. S okousaným zbytkem si nakonec hrají a nosí ho po výběhu. Denně dostanou tři až čtyři kusy,“ řekl chovatel Zoo Praha Petr Fedorov.

Foto: Novinky

Sloni z pražské zoologické zahrady využili vánoční pochoutku i ke hře a drbání.

Vyřazené vánoční stromky dostávají zvířata z pražské zoologické zahrady pravidelně každý rok, stejně tak jako rozřezaný, důkladně odstrojený dvaadvacetimetrový smrk ze Staroměstského náměstí.

„V pražské zoologické zahradě nepřijímáme stromy z domácností. Je to především kvůli bezpečnosti zvířat, protože tyto stromky mohou obsahovat zbytky nějakých ozdob. To znamená, že přijímáme stromy, které nebyly vyprodány a jsou od ověřených dodavatelů,“ upřesnila mluvčí Zoo Praha Jana Ondrejechová.

Pražská zoologická zahrada letos obdržela asi 400 stromků.

Reklama

Výběr článků

Načítám