Hlavní obsah

Rozmary počasí pokračují: Přes týden velké teplo, na víkend se ochladí

Novinky, jas

V nejbližších dnech bude počasí v ČR ovlivňovat teplá fronta. Odpolední maxima se až do konce pracovního týdne budou šplhat až k osmi stupňům Celsia. Na víkend se naopak výrazněji ochladí, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Článek

Zatímco v sobotu odpovídaly teploty svými hodnotami spíše polovině dubna, v příštích dnech se posuneme k hodnotám odpovídajícím konci března, poukázala Honsová na rozmary počasí.

V pondělí v průběhu dne dojde od západu k ustávání srážek a utiší se i čerstvý vítr. Teploty by se měly pohybovat v intervalu tří až sedmi stupňů Celsia.

V úterý se dočkáme polojasné či skoro jasné oblohy. Ráno budou teploty klesat na tři až minus jeden stupeň, přes den se dočkáme hodnot v rozmezí pěti a devíti stupňů.

„V noci z úterý na středu bude přes naše území přecházet frontální systém, který přinese zataženou oblohu a občasné přeháňky, které mohou být na vrcholcích hor sněhové,” uvedla Honsová. Středeční ranní minima klesnou na tři až minus jeden stupeň a ojediněle se může vytvářet náledí. Denní maxima se dostanou na čtyři až osm stupňů.

Ve čtvrtek se znovu dočkáme ubývání oblačnosti a polojasné oblohy. Ojediněle se objeví déšť, na vrcholcích hor může jít opět o srážky sněhové. Ráno budou teploty klesat na tři až minus jeden stupeň, odpolední zůstanou v rozmezí čtyř až osmi stupňů.

V pátek bude od západu přibývat oblačnosti a objeví se četnější srážky. Sníh či sníh s deštěm zamíří i do poloh nad 600 metrů. Ranní minima zůstanou v intervalu tří až minus jednoho stupně, přes den očekávají meteorologové čtyři až šest stupňů.

Výraznější ochlazení by mělo dorazit o víkendu. Oblačné počasí doprovodí srážky, přičemž sněžení se objeví i v nížinách. Nejnižší ranní teploty klesnou na minus dva až minus šest stupňů, při zmenšené oblačnosti až minus osm. Přes den se budou teploty pohybovat pouze mezi nulou a čtyřmi stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám