Hlavní obsah

Červené karty nebyly proti Opencard, vzkazuje Zemanovi organizátor protestů

Právo, Novinky, Jan Martínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro Právo vtipkoval na adresu demonstrantů, kteří proti němu 17. listopadu protestovali v Praze na Národní třídě a na Albertově. Červené karty, které jeho odpůrci na protest zvedali, byli ve skutečnosti protestem proti Opencard, zlehčoval demonstraci Zeman. Organizátor protestu Martin Přikryl to v sobotu popřel.

Audio: Vyjádření prezidenta Miloše ZemanaVideo: Právo

 
Článek

„Pokud jde o demonstraci v Praze, zajisté oba uznáte, že to byla demonstrace proti vyhozené miliardě korun za Opencard, to proto protestující zvedali červené kartičky. Proč by koneckonců měli demonstrovat proti prezidentovi, který nekrade? Také bych jim doporučoval, aby 17. listopadu demonstrovali proti předražení tunelu Blanka a vzali si pro tento účel černé karty, protože v podzemí je tma,” řekl Zeman.

Prezident zmínil i konspirační teorie, že v jeho protestech figurovala americká ambasáda. "Je to hypotéza, která se nedá vyloučit," řekl Právu.

„Já myslím, že ten člověk už je opravdu zoufalý, udělal ze sebe klauna bonmotů,” poznamenal v sobotu večer Přikryl. „A to s tou ambasádou je signifikantní pro jeho práci s pravdou.”

Americké velvyslanectví se od jakéhokoliv zapojení do protizemanovské demonstrace distancovalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám