Hlavní obsah

Čeští vojáci v Afghánistánu kvůli útokům povstalců slavili Vánoce o tři dny později

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští vojáci, kteří střeží základnu v afghánském Bagrámu, si letos museli posunout termín Vánoc. Kvůli zvýšené činnosti povstalců je oslavili až 27. prosince, a to spolu se Silvestrem.

Foto: www.army.cz

Kapela složená z členů jednotky zahrála koledy.

Článek

„Letošní Vánoce bohužel nebyly pro vojáky 3. strážní roty svátky klidu a míru. Kvůli zvýšené činnosti povstalců jsme museli zvýšit intenzitu protipovstaleckých opatření, která 3. strážní rota provádí,“ informoval velitel jednotky kapitán Petr Liška.

Čeští vojáci si tak na oslavu Vánoc i Silvestra vyhradili pouze odpoledne 27. prosince. „Cílem bylo, aby program co nejméně zasahoval do stanovených úkolů,“ uvedl Liška.

Foto: www.army.cz

Kapela složená z členů jednotky zahrála koledy.

Vojáci si při slavnostním dni připomněli domácí tradice. K večeři se podávala smažená ryba s bramborovým salátem. S pomocí vlastnoručně vyrobených masek a kulis vytvořili živý betlém a odvyprávěli „příběh Vánoc“. Hudební skupina složená z členů jednotky zahrála koledy.

Příslušníci jednotky pak dostali drobné dárky od svých amerických kolegů, kteří jim je věnovali jako výraz podpory a partnerské spolupráce.

Reklama

Výběr článků

Načítám