Hlavní obsah

Sníh zaskočil řidiče, komplikuje dopravu po celé zemi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čerstvý sníh v pondělí zkomplikoval dopravu na řadě míst České republiky. Na severu Čech napadlo zhruba deset centimetrů a zejména kamióny mají ve stoupáních značné problémy. K množství nehod došlo na kluzké vozovce i v dalších krajích. Meteorologové varují, že na Šumavě a v severních oblastech Čech se mohou tvořit sněhové jazyky.

BEZ KOMENTÁŘE: Dopravní nehoda dvou kamionů v Novopacké ulici na Kbelskou Video: Novinky

 
Článek

Podle informací policie zablokovaly kamióny provoz na silnici z Chomutova na Ostrov.  „Upozorňujeme řidiče, aby zvýšili opatrnost a pozornost na silnicích v celém Karlovarském kraji,” apelovala na motoristy mluvčí karlovarské policie Kateřina Krejčí.

Řadu nehod hlásili silničáři z hlavního města. Několik aut havarovalo na východě Prahy v okolí Průmyslové, Kbelské ulice. Klouzat může podle informací ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rovněž Pražský okruh od křížení s dálnicí D1 až po  sjezd na plzeňskou D5.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana tvoří většinu nehod v metropoli pomačkané plechy. "Až na výjimky se nehody obešly bez zranění," podotkl Hulan.

"V terénu máme veškerou techniku. Po sedmé ranní vyjely sypače na hlavní tahy, zhruba o hodinu později začaly ošetřovat i menší komunikace," řekla ČTK mluvčí pražské Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

BEZ KOMENTÁŘE: Silničáři posypávají a odklízejí chodníky a cesty Video: Novinky

Opatrnost je namístě i při jízdě po D1 u Jihlavy. Silničáři upozorňují, že na dálnici jsou zbytky rozbředlého sněhu a dále sněží.

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné rovněž rychlostní silnice na severu Moravy a Slezska a v horských oblastech.

Ve vyšších polohách hrozí tvorba sněhových jazyků

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal kvůli sněžení varování před tvorbou sněhových jazyků.

„Vzhledem k čerstvě napadlému prachovému sněhu a silnějšímu větru se budou na severozápadě a severu Čech a také na Šumavě vytvářet zejména v polohách nad 600 metrů místy sněhové jazyky,” uvádí výstraha. Jak meteorologové doplnili, v oblasti Krušných hor se mohou sněhové jazyky tvořit i v nižších polohách. Vítr by měl slábnout v noci na úterý.

Silné sněžení zasáhlo již v průběhu uplynulého víkendu západ Evropy. Na východě Francie sněžení zablokovalo v horských oblastech tisíce aut. S přívaly sněhu se potýkala rovněž Velká Británie a také Nizozemsko. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh komplikuje dopravu v Německu a ve FranciiVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám