Hlavní obsah

Mrazy poleví už s Novým rokem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studené severovýchodní proudění, které v současnosti přináší do České republiky celodenní mráz, bude úderem nového roku slábnout. V závěru týdne by se teploty opět měly dostat lehce nad bod mrazu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sníh přilákal do Jizerských hor lyžaře i běžkaře. Snímek z 28. prosince 2014

Článek

„V současnosti se nacházíme hluboko pod dlouhodobým průměrem pro toto období,“ komentovala Honsová mrazivé počasí posledních dní.

To má ale vydržet jen do konce roku. Ve čtvrtek na Nový rok už by se alespoň v Čechách mohly teploty dostat nad nulu.

Silvestr přinese přes den teploty mezi -4 stupni a nulou na západě a v rozmezí -7 a -3  stupňů na Moravě a ve Slezsku. Silvestrovská noc bude oblačná, na horách se slabými sněhovými přeháňkami.

Novoroční ráno srazí rtuť teploměru k -4 až -8 stupňům, vítáte-li nový rok na horách, připravte se na -10 stupňů. Čtvrteční volný den pak v Čechách zaznamenáme teplotní interval mezi -2 až 2 stupni, na Moravě a ve Slezsku pouze mezi -5 až -1 stupněm.

Od pátku už budou na celém území České republiky opět panovat denní teploty mezi -2 až 2 stupni, noční pak klesnou na -3 až -7 stupňů. Vzhledem k tomu, že srážky už budou smíšené nebo mrznoucí, budou se muset řidiči opět připravit na komplikace na silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám