Hlavní obsah

Vánoce měla i zvířata v zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina zoologických zahrad pořádala na Štědrý den tradiční vánoční prohlídky. Návštěvníci mohli sledovat krmení zvířat, která dostávala lahůdky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Krmení chvostana bělolícého ve zlínské zoo

Článek

Do brněnské zoo zavítalo na 2000 lidí, což je více než v minulých letech. Přispělo k tomu dobré počasí, uvedla mluvčí zoo Monika Brindzáková:  „Loni přišlo na štědrodenní krmení 1500 a předloni kvůli námraze jen 600 lidí. Letos jsme velmi spokojeni.”

Příchozí dostali u vstupu do zahrady kartičku s přesným popisem toho, kdy a kde se bude krmení konat. Největší zájem byl o krmení ledních medvědů a lachtanů, kteří si pochutnali na speciální vánoční porci ryb. Tygři dostali porci masa zabalenou jako dárek, který si museli rozbalit. Šimpanzům nadělili chovatelé banány a trsy hroznů.

Laskominy v zlínské zoo

Zlínská zoologická zahrada připravila zvířatům na Štědrý den sváteční jídelníček. Z ekonomických důvodů si nemůžeme dovolit některé dražší druhy exotického ovoce, dnes je ale dopřáváme například opicím, řekl zoolog Pavel Shromáždil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vánoční krmení lachtanů ve zlínské zoo

Zebry, žirafy, antilopy a velbloudi dostali červená jablíčka, slonice si pochutnaly na banánech i hroznech a velcí papoušci ara na hroznech a oříšcích. Drobné opičky, kotulové veverovití, si v amazonské expozici smlsly na tropickém ovoci, oříšcích, mandlích, fících a datlích. Vánoční dobroty čekaly i na obyvatele tropické haly Yucatan.

Pro chvostany, kosmany a tamaríny ošetřovatelé připravili speciální dávku para ořechů, lískových a vlašských ořechů, mandlí a buráků. „Zcela mimořádně si opičky navíc pochutnaly i na neodolatelném pamlsku, který doslova zbožňují. Ošetřovatelé jim totiž naservírovali směs různých druhů müsli, sušeného ovoce, jogurtu a medu,” popsala mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ovoce a pudink dostala tlupa chvostanů bělolících ve zlínské zoo

Na své si přišli i další obyvatelé haly. Vydry obrovské k tradiční 'štědrovečerní' rybě dostaly melouny, které jim nejen chutnají, ale s nimiž si i hrají. Sladkovodním rejnokům, kteří jsou nejnovějším lákadlem zoo, ošetřovatelé servírovali celé kalamáry a krevety.

Reklama

Výběr článků

Načítám