Hlavní obsah

Únik ze sněmovního mikrofonu: Sobotka a Bělobrádek si utahovali z Jermanové

Novinky, Václav Lang
Praha

Zapnutý mikrofon opět způsobil menší sněmovní faux pas. Tentokrát nachytal premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) a vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), jak si utahují z přílišné důslednosti místopředsedkyně Jaroslavy Jermanové (ANO) při řízení schůze.

Sobotka a Bělobrádek si utahovali z místopředsedkyně SněmovnyVideo: PSP ČR

 
Článek

Přílišná důslednost při řízení schůze se stala terčem posměchu premiéra a vicepremiéra při pondělním jednání Sněmovny. Když se totiž senátor Miloš Vystrčil, který byl přizván coby host k projednávání senátního návrhu, ujal po skončení hlasování slova, aby poslancům poděkoval a popřál hezké Vánoce, okřikla jej Jermanová, že bod je skončený a nemůže se už k němu tudíž vyjadřovat.

„To je pěkné od senátora,“ zachytil mikrofon Sobotkova slova k vedle sedícímu Bělobrádkovi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Ale bylo to v rozporu s jednacím řádem,“ upozornil Bělobrádek, jehož slova rovněž neunikla mikrofonu. Jermanová se totiž už v průběhu schůze musela vypořádat s výtkami opozice, když Vystrčila během jiného projevu žádala, aby v souladu s jednacím řádem hovořil k věci.

„V rozporu s jednacím řádem... to bychom ho měli rovnou zatknout,“ reagoval na Bělobrádkovu poznámku se smíchem Sobotka.

Ten není jediným premiérem, kterého zradil zapnutý mikrofon u řečniště. Neblahé důsledky měl pro Sobotkova předchůdce Jiřího Rusnoka, který nevybíravým způsobem komentoval, že se mu nechce na pohřeb Nelsona Mandely. [celá zpráva]

Premiér Rusnok o cestě na pohřeb Nelsona MandelyVideo: Česká televize ČT24

Reklama

Výběr článků

Načítám