Hlavní obsah

Bělobrádek bude obhajovat funkci předsedy lidovců

– Praha
Novinky, Václav Lang

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek bude na květnovém sjezdu strany obhajovat funkci předsedy. Naznačil ale, že to bude jeho poslední kandidatura na tento post.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

„Domnívám se, že jsou věci, které jsem udělal špatně, jsou věci, které jsou chybné, a především vytížení, které mám, mi nedovoluje dělat všechny věci tak, jak bych si představoval,“ zhodnotil svou dosavadní práci Bělobrádek na tiskové konferenci při zasedání celostátní konference KDU-ČSL.

„Nicméně po širokých konzultacích i se zkušenými kolegy ze strany jsem se rozhodl, že protentokrát ještě budu v květnu znovu kandidovat a usilovat o předsedu strany. S tím, že to bude pravděpodobně na delší dobu jaksi moje poslední kandidatura na předsedu,“ dodal.

Prohlásil, že jeho role coby předsedy pro něj znamenala vrátit KDU-ČSL zpátky do Sněmovny a finančně i personálně ji stabilizovat. „Obecně lze říci, že všechny tři cíle jsou splněny,“ konstatoval.

Zároveň zkritizoval novináře, kteří dávali do souvislosti spekulace o jeho konci v čele strany s Bělobrádkovým zdravotním stavem. „Zcela kategoricky popírám všechny lži a pomluvy o tom, že by to byla otázka mého zdravotního stavu,“ řekl. „Tato celá záležitost má především rovinu rodinnou, toho, jak málo času mám na svoji rodinu,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Bělobrádek: Odchod z politiky jsem si rozmyslel

Šéf KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek zvažoval odchod z politiky, ale úspěch lidovců v komunálních a senátních volbách ho přesvědčil, aby křeslo v čele...

Výběr článků

Načítám