Hlavní obsah

Zeman podepsal rozpočet pro příští rok

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek podepsal návrh zákona o státním rozpočtu pro příští rok. Ten počítá se stomiliardovým schodkem a poslanci jej schválili minulý týden.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Příjmy rozpočtu mají proti letošnímu rozpočtu, který měl schodek o 12 miliard vyšší, narůst z 1,099 na 1,119 biliónu Kč a výdaje z 1,211 na 1,219 biliónu korun. Schodek má být pokryt především dluhopisy.

Opozice návrh tepala s tím, že klesá účinnost výběru daní, snižují se výdaje na vědu a výzkum a naopak se zvyšují mandatorní výdaje. Poukazovala i na to, že plánovaný růst ekonomiky, s nímž rozpočet operuje, je nadhodnocený.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vysoký schodek se nezamlouvá ani analytikům.

Reklama

Související témata:

Související články

Sněmovna schválila rozpočet na rok 2015

Poslanecká sněmovna ve středu definitivně schválila návrh státního rozpočtu na příští rok. Poslanci ve třetím čtení odsouhlasili přesun celkem několika set...

Výběr článků

Načítám