Hlavní obsah

Sobotka má pátou nominaci na předsedu ČSSD

Právo, ČTK, trj
Praha
Aktualizováno

Pražská ČSSD ve čtvrtek večer nominovala na post předsedy strany svého dosavadního šéfa a premiéra Bohuslava Sobotku. Proti byli jen tři z více než 150 delegátů konference. Z pěti dosavadních krajských konferencí tak má Sobotka pět nominací. Sjezd se uskuteční v březnu v Kongresovém centru.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Na prvního místopředsedu ČSSD pražští delegáti nominovali ministra vnitra Milana Chovance. Stejně jako Sobotku ho podpořila drtivá většina delegátů konference.

Sobotka, který ani na pražské konferenci nechyběl, připomněl, že od obnovení pražské soc. dem. uplynulo čtvrtstoletí a z ČSSD vznikla podle něho alternativa k budování kapitalismu. „Jsem rád, že jsme se nestali populistickou stranou,“ řekl delegátům Sobotka.

Šéfem pražské ČSSD Ludvík

Novým předsedou pražské ČSSD se stal její primátorský kandidát, šéf motolské nemocnice Miloslav Ludvík. Vystřídal zdejšího dlouholetého šéfa Karla Klímu, který byl téměř jednomyslně zvolen čestným předsedou pražské soc. dem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ředitel FN Motol Miloslav Ludvík

"Věřím, že když jsem dokázal nalézt společnou řeč se stovkami lékařů jako ředitel motolské nemocnice, dokážu to i se všemi osobnostmi z pražských obvodních organizací sociální demokracie," řekl Ludvík.

Členem ČSSD je Ludvík od roku 1990 a dosud v ní nezastával žádnou funkci. Před letošními komunálními volbami se ale stal lídrem ČSSD a kandidátem na primátora.

Reklama

Související články

ČSSD se s výběrem kandidátů chytla do pasti

V březnu by sociální demokraté měli na volebním sjezdu potvrdit změny stanov, které si schválili členové v létě v prvním vnitrostranickém referendu. Ukazuje se...

Výběr článků

Načítám