Hlavní obsah

Dopravu na silnicích v Česku komplikuje sněžení a námraza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silničáři doporučují ve středu na některých místech v Česku jezdit se zvýšenou opatrností. Přes noc totiž mrzlo a místy i sněžilo, na silnicích se proto tvoří námraza. Největší pozor by si měli dát řidiči v Libereckém, Středočeském a Pardubickém kraji, na Rychnovsku, Jičínsku a také ve vyšších polohách na Vsetínsku.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Dopravu v ČR komplikuje sníh a námraza.

Článek

Se zvýšenou opatrností by měli jezdit zejména řidiči v Libereckém kraji. Viditelnost tam totiž snižuje sněžení a mlha. I na hlavních tazích leží na vozovkách zbytky rozbředlého sněhu, které mohou klouzat. Sněžení komplikuje situaci také na hlavním tahu R35 na Prahu. V celém kraji ráno mrzne.

V Liberci se také kvůli počasí stala dopravní nehoda. V Ruprechtické ulici se tam srazila dvě auta. Havárie se obešla bez zranění.

Ve Středočeském kraji znepříjemňuje jízdu mlha, mrholení a námraza. Zvýšenou opatrnost cestáři doporučují i na některých hlavních tazích. Většina silnic je však bez omezení sjízdná

V Pardubickém kraji v úterý ráno místy sněžilo nebo padal déšť se sněhem. Na vozovkách se tam také tvoří námraza a situaci komplikuje hustá mlha.

V Královéhradeckém kraji je nejhorší situace na Rychnovku a Jičínsku. Na silnicích hrozí tvorba námrazy, neboť noční teploty tam klesly až k deseti stupňům pod nulou.

Na Vsetínsku mohou ve vyšších polohách namrzat silnice druhé a třetí třídy ve vyšších polohách, ledovka hrozí také v lesních úsecích. V regionu je jasno až polojasno a teplota ráno klesla až k minus sedmi stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám