Hlavní obsah

Gazdík: Spikly se proti nám živly, myslím i policii a obvinění Půty

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky starostů a členů hnutí Starostů a nezávislých (STAN) se v úterý sjely do Prahy k diskusi o nových tématech, která budou chtít v obcích a v parlamentu prosazovat. Účast je proti plánu slabší, řada starostů nedorazila, protože kvůli ledové kalamitě zůstali na cestě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Místopředseda hnutí a Sněmovny Petr Gazdík

Článek

Místopředseda hnutí a Sněmovny Petr Gazdík, který po obvinění libereckého hejtmana a předsedy STAN Martina Půty znovu Starosty vede, v úvodním slově glosoval jak špatné počasí, tak i Půtovo obvinění.

„Spikly se proti nám živly – a počítám mezi ně i orgány činné v trestním řízení,“ uvedl Gazdík. Půtu policie obvinila z toho, že měl údajně převzít úplatek za to, že měl manipulovat udělování dotací. [celá zpráva]

Gazdík obvinění nevěří. „Jsem si jist, že Martin nic neudělal, a věřím, že se v nejbližších měsících očistí,“ poznamenal.

Gazdík připomenul, že se jim v minulosti společně se stranou TOP 09, se kterou kandidovali do Sněmovny, podařilo prosadit nové rozpočtové určení daní, díky němuž se dostalo do obcí a měst více peněz z centrální kasy. Podle Gazdíka však mají i jiná témata, která budou chtít prosazovat, například přímou volbu starostů.

Reklama

Výběr článků

Načítám