Hlavní obsah

Inverze vydrží i o víkendu, příští týden se ochladí a možná zasněží

Novinky, jas

Inverzní počasí spojené s mlhami a teplotami lehce nad nulou vydrží v České republice i po zbytek týdne. Změna přijde v příštím týdnu, kdy nad naše území začne proudit chladnější vzduch z východu, který může i do středních poloh přinést smíšené či sněhové srážky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

V noci ze čtvrtka na pátek by si měli dát řidiči pozor na možnost mrznoucích mlh či mrholení.

„V pátek i po oba víkendové dny bude nejčastěji zataženo s nízkou inverzní oblačností, na horách může být i polojasno,” konstatovala Honsová. Ranní minima se budou pohybovat mezi třemi a minus jedním stupněm, při vyjasnění může rtuť klesat i k minus třem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Páteční maxima se budou pohybovat v intervalu jednoho a pěti stupňů, v sobotu a v neděli půjde o teploty mezi dvěma a šesti stupni Celsia.

V pondělí 1. prosince, kdy začne meteorologická zima, začne počasí ovlivňovat chladnější východní proudění.

Výhled do poloviny příštího týdne slibuje ranní minima mezi nulou až minus šesti, přičemž na horách mohou teploty klesat i k minus deseti stupňům. Přes den se teploty dostanou k pouze k hodnotám mezi minus jedním a čtyřmi stupni Celsia. Občasné srážky budou již od středních poloh smíšené nebo sněhové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám