Hlavní obsah

Na D1 je poblíž Loktu kolona, zdrží až hodinu

Na dálnici D1 se od 57. kilometru ve směru na Brno vytvořila až desetikilometrová kolona. Provoz je v tomto směru v jednom pruhu kvůli práci silničářů, kteří odstraňují dočasná betonová svodidla, řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Řidiči by se měli rekonstruovanému úseku vyhnout, zdržení může být až hodinové.

Foto: ŘSD

SObotní kolona na D1 - záběr z dálničního kamerového systému

Článek

"Oproti běžné sobotě je dnes v souvislosti s prodlouženým víkendem zvýšený provoz, kolony se tak na místě dají očekávat až do podvečerních hodin," uvedl dnes odpoledne Vinčálek. Na místě stále pokračují práce.

Silničáři dnes mění uspořádání dopravy v úseku dálnice D1 mezi Loktem na Benešovsku a Hořicemi na Pelhřimovsku, ale v úseku ještě pokračují dokončovací práce a provoz bude i nadále omezený jen na jeden jízdní pruh směrem na Brno a dva pruhy ve směru na Prahu. Až do 5. prosince jsou plánovány stavební práce ve středním dělicím pruhu, které si vyžádají částečnou uzavírku v rychlých pruzích v obou směrech.

Nejvytíženější tuzemská dálnice je zhruba deset let za svou životností. Celá oprava mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru by podle odhadů ministerstva mohla stát asi 14 miliard korun. Stavba je kvůli ulehčení uzavírek rozdělená na 21 úseků, které se mají opravovat postupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám