Hlavní obsah

Trojský most je po měsíci provozu poničen vandaly

Novinky, mak, km
Praha

Je to teprve měsíc, co byl slavnostně zprovozněn Trojský most, a to v rámci stavby tunelového komplexu Blanka. Za tak krátkou dobu se na něm však stačili vyřádit sprejeři. Bílý povrch stavby je na mnoha místech poničen všelijakými nápisy a čmáranicemi. Už před zprovozněním mostu bylo jasné, že samotná údržba bude každoročně stát milióny korun.

Trojský most je po měsíci provozu poničen vandalyVideo: Novinky

 
Článek

Technická správa komunikací zajišťuje běžnou údržbu vlastního mostu i jeho okolí po dobu předčasného užívání v době od 6. října 2014 do 31. března 2015. Poničené části tedy nebudou odstraněny hned, ale až v průběhu sezónní údržby. Podle mluvčí TSK Barbory Liškové je samotné čištění nad rámec pověřené údržby, zčásti za stav odpovídá také Magistrát hlavního města Prahy. Údajně také nemá smysl se vrhnout ihned do čištění, protože vandaly nelze prakticky uhlídat.

Stavební firma Metrostav v minulosti již několikrát upozornila na to, že samotná údržba mostu bude jak finančně, tak technicky problematická. A to především díky bílé barvě, která vandaly přímo láká k posprejování. Ve vandalismu jim nebrání ani kamerový systém. V případě dopadení jim hrozí pokuta za poškození cizího majetku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Naší prioritou je hlídat kulturní památky v centru, ale i přesto není v naší moci uhlídat všechno. Kamerový systém může identifikovat pachatele a v případě jeho dopadení mu můžeme udělit pokutu,“ říká mluvčí MHMP Petra Hrubá.

Podle mluvčí Magistrátu hlavního města Prahy se však v posledních letech úspěšně daří vandaly vymýtit.

Reklama

Výběr článků

Načítám